Tijdens een draaidag hou ik uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM en ook op die manier kan ik uw video of foto's op een gezonde manier maken. 
Bij elke video die ik voor u produceer kan de werkwijze iets afwijken van onderstaande. Zo heeft een aftermovie misschien geen script nodig, maar alleen een globale opsomming van gebeurtenissen. Toch is het fijn om ongeveer te weten waar u aan toe bent, en daarom beschrijf ik hieronder een uitgebreide versie van een productie.
Voorop staat dat ik u in het hele proces vóóraf informeer: over prijzen, mogelijkheden en doorlooptijden. Ik neem u mee in het hele proces en we spreken duidelijk af wie er ‘aan zet’ is.
1. Een idee!
U heeft een idee voor een video. Of dat nu een informatieve video is, een aftermovie of een bedrijfsfilm, er is een begin. In een mailtje of telefonisch legt u zo goed mogelijk uit wat u wil laten produceren. Als u dat fijn vindt kan ik alvast een prijslijst toesturen zodat u alvast een indicatieve prijs kunt berekenen voor uw productie.
2. Contact over mogelijkheden en kosten
Aan de hand van uw input laat ik weten wat mogelijk is en wat dit bij elkaar zal kosten. In de offerte die ik u toestuur kunnen nog stelposten staan: voor bijvoorbeeld reiskosten of extra correctierondes als u dat wenst. Deze kosten worden achteraf gefactureerd, maar indien mogelijk laat ik u tijdens het proces nog weten wat deze kosten zijn.
Indien mogelijk bespreken we ook alvast de doorlooptijd van de video, zodat u weet wanneer u de eerste versie en de definitieve video kunt verwachten.
3. Akkoord
Een ondertekende offerte is voor beide partijen belang: zo hebben we een duidelijke afspraak over de kosten en algemene voorwaarden die bij de productie van toepassing zijn.

4. Script schrijven
We kunnen aan de slag! We bespreken eventueel telefonisch nog een keer goed de inhoud van de video, zodat ik een voorzet voor het script kan doen. U kan alvast nadenken over mogelijkheden voor de draaidag(en) voor de video.

5. Script afronden en start productie
Als we samen tot een goed script zijn gekomen, kunnen we op basis daarvan de productie gaan doen. In veel gevallen regelt u zelf de locatie waar gefilmd wordt (in uw bedrijf, of een andere specifieke plek) en de mensen die te zien zijn in de video. Samen spreken we af welke dag ik kom filmen.
6. Draaidag
Nu komt het leukste gedeelte, we gaan filmen! Vanuit de opdrachtgever is er altijd ten minste één persoon aanwezig, om erop toe te zien dat de inhoud van de video klopt. Ook kunt u zo - als we moeten improviseren - mee denken over de beste aanpak.
7. Montage en revisieronde
Ik duik achter de editset om alle gefilmde beelden tot één geheel te maken aan de hand van ons script. Op de afgesproken datum stuur ik u de eerste versie. Deze versie heeft vaak een watermerk. Dit is om te voorkomen dat we per ongeluk een verkeerde versie online zetten of vertonen terwijl deze nog niet af was.
Als u de feedback heeft verzameld en naar mij heeft gemaild, ga ik de aanpassingen doorsturen en ontvangt u op (of voor) de afgesproken datum de definitieve versie van de video!
Klinkt dit goed? Neem contact met me op om een plekje in mijn agenda te reserveren!
Back to Top